Produkty
Mączka ziemniaczana 25 kg
| Opakowanie: | worek zbiorczy | 
| Waga: | 25 kg | 
| Ilość na palecie: | 40szt/1000kg | 
Mączkę ziemniaczaną wytwarza się z ziemniaków o dużej zawartości skrobi .Charakteryzuje się białym kolorem, zwięzłą strukturą i bezwonnym zapachem. Nie jest sypka. Polecana jest osobom chorym na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Jest niezastąpiona do przygotowywania deserów i podwieczorków dla dzieci. Dodaje się ją do przygotowania kisielu czy budyniu oraz niektórych ciast. Skrobia ziemniaczana dodawana jest do przygotowania klusek i zagęszczania sosów.
| 
				 Wartość odżywcza  | 
			
				 W 100 g produktu  | 
		
| 
				 Wartość energ.  | 
			
				 1364kJ/ 321 kcal  | 
		
| 
				 Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone  | 
			
				 0 g 0 g  | 
		
| 
				 Węglowodany -w tym cukry  | 
			
				 80,0 g <0,5 g  | 
		
| 
				 Błonnik  | 
			
				 0,5 g 
  | 
		
| 
				 Białko  | 
			
				 <0,5 g  | 
		
| 
				 Sól  | 
			
				 <0,01 g  | 
		
| 
				 
  | 
			
				 
  | 
		








